AVLYST Åpning av «Museumsmagasinet» og «Gammel kirkevei» etter gudstjenesten kl. 11 (Avlyst)

Museumsmagasin ved Rokke kirke. 

Like ved Rokke kirke, på andre siden av Rokkeveien, ligger kirkestallen.  I dette huset er det gjort i stand et rom som har fått navnet « Museumsmagasinet».  

Arbeidet med å innrede magasinet startet for 6-7 år siden.  Primus motor bak prosjektet har vært Jan LillestrandFormålet hans var å ta vare på for ettertiden gjenstander som har tilknytning til Rokke kirke og kirkegård. Daværende kirketjener Morten Lager delte denne interessen og tok vare på ting han «fant» gjennom sine 25 år som kirketjener i Rokke. 

Hovedattraksjonen i magasinet er den flotte likvognen fra trettitallet. (se bildet). Da Østfoldmuseene for 16 år siden ville ha Rokkes gamle likvogn til sin utstilling på Folkenborg, var menighetsrådet våkent og sørget for at de kun fikk den på utlån i ti år. Nå er den vel tilbake i Rokke. 

Av andre ting som nå oppbevares i magasinet kan nevnes en døpefont og en prekestol, begge fra 1880-tallet. 

Flere har bidratt med økonomisk støtte til prosjektet, bl.a Berg sparebank og Fredrikshald hest og kvegassuranseselskap.  Flere har bidratt med dugnadsarbeid og Rokke menighetsråd har hele veien støttet prosjektet.


Kirkeveien i Rokke.
Kirkeveien fra Rokke skole til Rokke kirke ble i løpet av våren 2015 ryddet og anlagt i kanten av raet  av Roger Høvik. Under arbeidet 
støtte vi på problemer med store vannforekomster i traseen som måtte dreneres ut.

Planen var å markere åpningen av Kirkeveien på St. Hans, men arrangementet ”regnet bort”.

Skilt er kommet opp ved middelalderkirken hvor vi kan lese om kirkeveien i Rokke.

 I flere år har historielaget hatt planer om en høytidelig åpning av den nye kirkeveien og nå skjer det.

Rokke menighetsråd og historielaget vil markere åpning av museumsmagasinet og kirkeveien umiddelbart etter gudstjenesten søndag 23. august.

Detaljer

Dato søndag 23. august 2020
Klokkeslett 11:0015:00
Kalender Åpen kalender

Sted

Kjøreinstruks