Med forbehold om endringer. Følg med på hjemmeside og Facebook for oppdatert informasjon om arrangementene.

Søndag 14. mai


kl. 11.00

Vårvandring i Brekke-grenda.

Bli med oss på «husmannsplass-tur»! Vi møtes ved P-plassen ved husmannsplassen Gildre. Dit kommer du ved å kjøre snaue 3 km inn Seljevikveien, den går inn fra Rød gård i Torpedal. Derfra blir det ca. 2-3 timers rundtur i rolig tempo. 5-6 km rundtur i skogsterreng og langs grusveier. Vi går nedom Brekke-gårdene og tar en rast med medbrakt matpakke og drikke. Deretter går vi videre mot Nesmoen, og besøker 2-3 husmannsplasser i området der. Ønskes nærmere opplysninger eller veibeskrivelse, ring 993 03 140.

Torsdag 15. juni


kl. 18.00

KulTURvandring i Tistedal.

Turist i egen kommune! Også i år tar historielagene på seg å arrangere kulTURvandringer hver torsdag i hele sommer med lokalkjente guider. Denne kvelden vandrer vi i området Veden-Vadet-Tiste bro; Tistedalen. Oppmøte ved P-plass Tistedal skole.

Torsdag 6. juli


kl. 18.00

KulTURvandring ved Jellhaug og området rundt.

Turist i egen kommune! Freddy Fagerholt og Roger Prang forteller den spennende historien om Jellhaug, den store gravhaugen ved Gjellestad i Berg, om utgravingene som er gjort her, og tar oss med en runde i området rundt.

Onsdag 20. september


kl. 18.00

Foredrag med Thor Gotaas på Rokke bedehus: «Taternes historie i Norge».

Vi får storfint besøk av folkeminnegransker og forfatter Thor Gotaas. Taterne har reist rundt i Norge i hundrevis av år. Hvem er de, og hvor kom de fra? Hva med tatere i Østfold? Thor Gotaas har skrevet fire bøker om emnet, og prater omtaternes historie fra de eldste tider fram til i dag. Bevertning og loddsalg. Billigsalg og signering av Gotaas-bøker i pausa.

Søndag 8. oktober


kl. 11.00.

Høstvandring til Mellegårdsholtet i Rokke.

Vi går på tur til husmannsplassen Mellegårdsholtet, som i år har blitt renovert. Jan Lillestrand viser oss plassen og stua. Merket parkering ved Mellegård på Fjerdingsveien ca. 5 km fra innkjøringa ved Rokke bedehus. Ta med niste og godt fottøy. Ca. 4 kilometers tur.

Tirsdag 14. november

kl. 18.00

Fotokveld på Rokke skole.

Vi forteller om våre planer for digitalisering av historiske foto fra området vårt. Har du gamle bilder fra Berg, Rokke eller Asak som vi kan digitalisere og offentliggjøre, ta dem gjerne med! Enkel servering.

Torsdag 7. desember

kl. 18.00

Julemøte.

Tradisjonen tro blir det skikkelig julemiddag på Rokke skole. Påmelding. Egen invitasjon.