AVLYST Tur til Isegran - veteranbåten M/S Hvaler / «Håpets katedral» (Avlyst)

Lørdag 26. september:  Tur til Isegran 
Isegran på Kråkerøy huser Isegran Maritime senter som med sine høyt kvalifiserte båtbyggere utfører alle typer reparasjoner, restaureringsoppdrag på seilfatøyer, seilskøyter, klassiske seil- og motorbåter. Samlingen av eldre båter i havna til enhver tid  unik.
Veteranbåten M/S Hvaler  - ”båten som ikke ville dø” - har sin hjemmehavn på Isegran. Den ble opprinnelig bygget som dampskip i 1892 og gikk mellom Hvalerøyene til Fredrikstad fram t.o.m 1979. Den hadde også anløp til Sponvika.  Den framstår nå nær ferdig restaurert slik den var i 1948,  med støtte fra Riksantikvaren m/flere og utført på dugnadbasis  fra 1993 til nå.
”Håpets katedral” – Sammen mot plast i havet - er et interreligiøst kunstprosjekt som inviterer alle uansett tro til å delta. Initiativet kommer fra Borg bispedømme.  På Isegran er det i ferd med å vokse opp et 120 m2 stort byggverk på en pram og blir en krysning mellom moderne kunst og verdensarv.
Vi møtes på KIWI Brødløs kl 10.00. Ta gjerne med matpakke og drikke. Ellers er det kafè i Magasinet på Isegran som har åpent  i helgene t.o.m september. Vi kjører privatbiler.  Påmelding til Leif Vegelbo mobil 47299130

Detaljer

Dato lørdag 26. september 2020
Kalender Åpen kalender